Over ons

Wij zijn Marije en Alyn, twee creatievelingen die elkaar goed aanvullen. Samen ontwerpen, maken en verkopen wij mooie, duurzame en handgemaakte producten. Wil je meer weten over Atelier Lente of heb je een vraag over een product? Stuur ons dan een mailtje via info@atelierlente.nl. We vinden het ook heel leuk als je ons volgt op Instagram of Facebook!

De naam Atelier Lente hebben we samen bedacht. Zonder allerlei ingewikkelde brainstormsessies want ‘Lente’ bedachten we bij de voordeur van Marije en ‘Atelier’ bij de voordeur van Alyn, zo leuk!

Atelier staat voor: Een creatieve plek om samen te werken
Lente staat voor: een nieuw begin; alles gaat weer groeien en bloeien

Mijn naam is Alyn, getrouwd met Jan en we wonen samen met onze hond Joep in Putten. Na mijn studie Kleur en Interieur heb ik bij verschillende bedrijven ervaring opgedaan in de interieurwereld. In 2021 ben ik gestart met m’n bedrijf Alyandra’s en vanuit daar maak ik nog steeds met veel plezier interieurontwerpen voor particulieren.

Ik ben stoffen gaan verzamelen tijdens mijn stage (2013/2014), dus kan je nagaan wat een verzameling ik heb. Maar nooit wist ik goed wat ik er mee wilde doen. Tot 2022. Want hoe leuk is het om bij een interieurontwerp een kussen te ontwerpen dat uniek is en helemaal in het plaatje past! Ik ben op zoek gegaan naar iemand die de kussens voor mij in elkaar kon zetten, en zo ben ik bij Marije terecht gekomen.

Zo leuk om nu samen aan Atelier Lente te werken! Samen brainstormen over nieuwe producten en ontwerpen, en dan in onze stoffenverzameling duiken en de leukste combinaties maken. Dankbaar voor mijn leuke werk🤍

Liefs Alyn

Ik ben Marije, getrouwd met Maarten en moeder van Liora en Micha. Ik heb gezondheidswetenschappen gestudeerd, maar kwam er al snel achter dat dat toch niet echt iets voor mij was. Toen Liora werd geboren ben ik gestopt met werken. Omdat ik na een jaar toch graag iets wilde gaan doen ben ik aan de slag gegaan met stoffen uit mijn stofvoorraad. Een van mijn favoriete activiteiten is naar de kringloop gaan, en mooie stof kan ik daar nooit laten liggen. Ik had al best een stapel stof verzameld en begon met het maken van slingers. Eerst allemaal kant-en-klare slingers, maar dat veranderde al snel in het maken van slingers op bestelling. (Mijn allereerste slinger op bestelling was gelijk een slinger van 25 meter! Zoo leuk!)

Dit doe ik nu vier jaar en ik maak nog altijd ontzettend graag slingers! Fantastisch hoe een ’tweedehands stof’ zo’n mooie, unieke en duurzame slinger wordt. Vorig jaar begon ik naast de slingers met het maken van kussens voor Alyn en jullie weten wat daaruit voort gekomen is: Atelier Lente!

Liefs Marije